Ziņas

02 Oktobrī

Ušakovs: SC ar GKR Rīgā startēs kopā, jo trīs gadus iztikuši bez strīdiem

Pašreizējā Rīgas domes (RD) koalīcijā esošie politiskie spēki "Saskaņas centrs" (SC) un "gods kalpot Rīgai" (GKR) līdz oktobra beigām pabeigs apvienošanos vienā kopījā sarakstā ar nosaukumu "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai" startam nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.


Abas partijas šādi rīkosies, jo aizvadītajos trīs gados sastrādājušies bez jebkādiem strīdiem, kā arī pašvaldības darbā izdarīti daudzi labi darbi, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Lēmums startēt abām partijām kopā pieņemts, jo šie cilvēki kā viena komanda nostrādājuši trīs gadus bez ne viena kašķa. Tiešām nostrādājām kā kopīga komanda, tāpēc priekš kam iet atsevišķi, ja mēs esam veiksmīgi kolēģi?" - teica Ušakovs, kurš būs abu partiju kopīgais Rīgas mēra kandidāts arī nākamgad notiekošajā pašvaldību vēlēšanās.

Abas partijas, tuvojoties vēlēšanām, stāstīs par padarītajiem darbiem, būs saraksti ”ar adresēm, datumiem un summām” - par to, kas izdarīts un par darbiem, kas plānoti turpmākajos gados.

”Būtu stulbi nepastāstīt to, kas ir izdarīts. Tā nav priekšvēlēšau kampaņa – pastāstīt par to, kas izdarīts, piemēram, izremontētas skolas un bērnudārzi, kam iztērēti 74 miljoni latu. Katrs cilvēks katrā mikrorajonā to redz, tam nekāds rupors nav vajadzīgs. Pašvaldība atšķirībā no citām institūcijām operē ar ļoti taustāmiem pierādījumiem,” - teica Ušakovs, noliedzot, ka Rīgas pašvaldība izmanto atsevišķus masu medijus kā ruporu katram savam solim.

Uz jautājumu, vai Rīgas vicemēra vadītā GKR vispār spētu iekļūt Rīgas domē, ja neietu kopā ar SC, Ušakovs pauda pārliecību, ka Ameriks ir pietiekami populārs, lai tiktu ievēlēts.

Ušakovs pastāstīja, ka kopīgā saraksta elektorāts būšot tie rīdzinieki, kuri atbalsta tagadējo pašvaldības politisko koalīciju un kursu. Viņam neesot šaubu, ka šis saraksts iegūs vairākumu Rīgas pašvaldībā – vismaz 51%.

Kopš 2009. gada 1. jūlija Rīgas domē strādā koalīcija, ko veido pārstāvji no partiju apvienības ”Saskaņas centrs” un partijas ”Gods kalpot Rīgai”.

Jau vēstīts, ka Ušakovs jau iepriekš pieļāvis iespēju, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās SC varētu startēt kopā ar GKR. Ušakovs toreiz uzsvēra, ka ar vicemēru Ameriku viņam ir laba sadarbība. Arī Rīgas domes valdošajā koalīcijā ir normālas attiecības un konflikti nav novēroti, kas ir pretstatā attiecībām valdību veidojošo partiju starpā, kurā nepārtraukti notiek konflikti.

Partiju ”Gods Kalpot Rīgai" Ameriks un vairāki Rīgas domes deputāti izveidoja šogad martā. Par tās priekšsēdētāju partijas dibināšanas kongresā vienbalsīgi tika ievēlēts vienīgais izvirzītais kandidāts Rīgas vicemērs Ameriks. Partijas kodolu sākotnēji veidoja 20 cilvēki, no kuriem 12 bija likvidētās LPP/LC Rīgas domes deputāti.


delfi.lv

Citas ziņas