Ziņas

14 Janvārī

Daudzbērnu ģimenes atbrīvos no līdzfinansējuma maksas sporta, mūzikas un mākslas skolās

Rīgas domes sēdē 15. janvārī tiks precizēti domes saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību pašvaldības sporta, mūzikas un mākslas skolās.

Turpmāk visiem daudzbērnu ģimeņu bērniem tiks piemērots 100% atbrīvojums no līdzfinansējuma maksas par profesionālas ievirzes izglītības programmu apguvi pašvaldības izglītības iestādēs.

Atbilstoši šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem, daudzbērnu ģimenēm 100 % mācību maksas atlaide bija paredzēta tikai  tad, ja sporta, mūzikas un mākslas skolās izglītības programmu apgūst trīs un vairāk bērnu no vienas ģimenes. Ja mācās divi bērni no vienas ģimenes, atlaide ir 50 %.

Patlaban deviņās mūzikas un mākslas skolās mācās 331 audzēknis no daudzbērnu ģimenēm, piecās pašvaldības sporta skolās trenējas 86 skolēni no daudzbērnu ģimenēm. 

Grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Apgūstot profesionālās ievirzes programmas, pašvaldības sporta, mūzikas un mākslas skolās, atlaides 100 % no līdzdalības maksas piešķir arī tādos gadījumos, ja izglītojamais ir no ģimenes, kurai ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss vai izglītojamajam noteikta invaliditāte. Līdzfinansējums netiek prasīts no skolēniem, kas apgūst izglītības programmu sporta izglītības iestāžu mācību treniņu septītā apmācības gada grupā vai ir iekļauti sporta meistarības pilnveidošanas un augstākās sporta meistarības pilnveidošanas mācību grupā, vai ir iekļauti Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā. Turklāt, pamatojoties uz izglītības iestādes koleģiālās institūcijas lēmumu un direktora rīkojumu, 100 % atlaidi atsevišķos gadījumos var piešķirt par īpašiem sasniegumiem un aktivitāti.

Riga.lv


Citas ziņas