Ziņas

20 Septembrī

Par pašaizliedzīgu darbu un sasniegumiem sportā apbalvos pašvaldības policistus

Vairāki Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki saņems prēmijas par zīdaiņa izglābšanu, kā arī  ievērojamiem sasniegumiem pasaules mēroga čempionātos, Latvijas un starpinstitūciju sacensībās – šādu lēmumu pieņēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Aizvadītajā nedēļā Pašvaldības policijas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki inspektors Toms Jankovskis un kārtībnieks Lauris Andrejevs, veicot darba pienākumus un nodrošinot sabiedrisko kārtību pie Brīvības pieminekļa, izdzirdēja sievietes palīgā saucienus no kanāla Bastejkalna pusē. Abi policijas darbinieki nekavējoties skrēja uz notikuma vietu, kur ieraudzīja, ka ūdenī netālu no kuģīšu piestātnes atrodas bērnu ratiņi un sieviete. Ratiņi, kuros bija zīdainis, bija pilnībā nogrimuši, bija redzams tikai ratiņu rokturis. T.Jankovskis un L.Andrejevs, ielecot ūdenī, izvilka ratiņus no ūdens, T.Jankovskis zīdainim, kurš bija aizrijies ar ūdeni, sniedza pirmo palīdzību, savukārt L.Andrejevs palīdzēja izkļūt no kanāla bērna mātei, kura bija šoka stāvoklī. T.Jankovskis nekavējoties izsauca Neatliekamo medicīnisko palīdzību. Līdz tās ierašanas brīdim policijas darbinieki ar apkārtējo cilvēku palīdzību ietina zīdaini sausās drēbēs un sniedza psiholoģisko palīdzību bērna mātei.

Savukārt Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes vecākais inspektors Agris Zariņš, pārstāvot Rīgas Pašvaldības policiju Latvijas Banku aizsardzības pārvaldes rīkotajās šaušanas sacensībās, kopvērtējumā ieguva 1. vietu, kā arī 1. vietu ieguva individuāli un dueļu sacensībās. Nodrošinājuma pārvaldes Transporta grupas vecākais inspektors Ēriks Ulass Latvijas Drifta čempionāta 4. posmā 28 dalībnieku cīņā ieguva kopvērtējumā 1. vietu. Jāatzīmē, ka, piedaloties starptautiska mēroga sacensībās 28. jūlijā Lietuvā, Ē.Ulasam starp 30 dalībniekiem bija labākais rezultāts, bet pēc fināla brauciena – godalgotā 3. vieta. Ceļu policijas pārvaldes inspektors Edgars Simanovičs 19. augustā Daugavpilī piedalījās Internacionālās ultramaratonistu asociācijas rīkotajā Pasaules kausa posmā 50 km skrējienā, kur pasaules posmā ieņēma 6. vietu, bet Latvijas čempionātā ieguva sudraba godalgu un republikas vicečempiona titulu.

T. Jankovskis un L. Andrejevs saņems prēmiju 60% apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas, A.Zariņš un Ē.Ulass – 200 latu apmērā, E.Simanovičs – 150 latus. Prēmijas tiks izmaksātas no Rīgas Pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem.

Riga.lv

Citas ziņas