Ziņas

27 Februārī

Igors Kuzmuks: Uzmanību! Rīgā sākas publiskā apspriešana par jaunā stadiona būvniecību

Otrdien sākas publiskā apspriešana par vairāku koku izciršanu Ērgļu un Krišjāņa Barona ielu apkārtnē, kur Latvijas Futbola federācija (LFF) plāno būvēt savu jauno stadionu.

Kā informē Rīgas Dome, objekta "Sporta kompleksa pārbūve" ietvaros plānots izcirst trīs kļavas, 14 liepas, divas blīgznas (pūpolvītolus), 10 papeles K. Barona ielā 116A, bet Ērgļu ielā LFF grib cirst vienu kļavu, divas liepas un 25 papeles.

RD iesniegtie dokumenti liecina, ka "projektā paredzēts izbūvēt jaunas tribīnes un jaunus sporta laukumus, kā arī paredzēts labiekārtot teritoriju atbilstoši vides pieejamības prasībām un standartiem. Tiks projektēti jauni apstādījumi gar K. Barona ielu, Ērgļu ielu un A. Čaka ielu".

LFF stadiona būvniecības vajadzībām plānotā koku izciršana

Publiskā apspriešana notiek laika posmā no 24.februāra līdz 9.martam. Iepazīties ar koku ciršanas ieceres materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā, Amatu ielā 4, 206. kabinetā apmeklētāju pieņemšanas laikā – pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14.00 līdz 18.00, Rīgas pilsētas būvvaldes portālā www.rpbv.lv vai pie koku ciršanas ierosinātāja biedrības "Latvijas Futbola federācija" birojā Rīgā, Grostonas ielā 6B, 2. stāvā, apmeklētāju pieņemšanas laikā: pirmdienās – piektdienās 10.00 – 17.00.

Rakstiskas atsauksmes (aptaujas lapas) RD lūdz iesniegt (vai nosūtīt pa pastu) līdz 9.martam Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja biroja Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, 1. stāvā; jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē (bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800), jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt portālā www.riga.lv sadaļā e-pakalpojumi.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.

Latvijas futbola izlasei paredzēto stadionu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, 100% apmērā finansēs UEFA, un tā ir pirmā reize, kad UEFA pilnībā finansē kādas valsts nacionālās izlases stadiona celtniecību. Pēc sākotnējām iecerēm, LFF jaunajam stadionam Barona ielā bija jābūt gatavam līdz 2014.gada 30. martam, taču projekts izgāzās, un RD pārtrauca sadarbību ar LFF. Vēlāk sadarbība atsākusies, un jaunais projekts paredz, ka stadionam jābūt uzceltam līdz 2017.gada 1.maijam.

Pagaidām zemes gabali Barona un Ērgļu ielās, kur šobrīd atrodas tā saucamais LU stadions, pieder RD, kas novembrī nolēma to nodot "bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai - biedrībai "Latvijas Futbola federācija"". Lēmums paredz, ka nekustamais īpašums tiks nodots LFF pēc tam, kad LFF saņems būvatļauju. Termiņš nepieciešamās dokumentācijas izstrādei LFF ir noteikts 2016.gada 1.janvāris . Tas nozīmē, ka dome nodos īpašumu LFF rīcībā, ja tiks izpildītas prasības un saņemta būvatļauja.

Uldis Strautmanis, DELFI


Citas ziņas

  • 05 Maijā

    Igors Kuzmuks: "Mūsu kļuva vairāk!".

    Pabeidzot bezmaksas Latviešu valodas kursus sabiedriskā organizācijā „Prāta spēks” 6 rīdzinieki kļuva par pilnvērtīgiem pilsoņiem.